31 Temmuz 2013 Çarşamba

Ek Gıdaya geçiş

Eveeet biz ek gıdaya başladık geçtiğimiz hafta gittiğimiz doktor kontrolümüzde doktorumuz Cengiz bey anne sütüne ilaveten artık meyve ve yoğurt yiyebileceğimizi söyledi kontrolden çıkar çıkmaz cam rende ve meyvelerimizi aldık, hatta denemek için, Çağan sevecek mi hoşuna gidecek mi epey bi sabırsızlandık yoğurdu kendim yapacaktım yoğurt makinesi konusunda çok kararsız kaldım ve sonunda almamaya karar verdim eski usul anneanne babaannelerimizin yaptığı gibi yapacağım dedim sonuç çokta güzel oldu Çağan'da çok sevdi 

Biz şimdilik günlük olarak 3 kayısı veya 1 armut yada 1 şeftali yiyoruz...
Günde 4 kaşıkta yoğurt..
Yoğurt tarifim şuan babamında bize yaptığı babaannemin tarifi fotoğrafın altına yapılışını yazdım aşağı yukarı hepimiz aynı tarifle yapıyoruz ama maya olarak kullandığımız yoğurt miktarı farklı ben kendi tarifimle sakız gibi bir yoğurt elde ediyorum ilk gün hazır yoğurt ile mayaladım şuanda yaptığım yoğurt ile mayalıyorum hergün taze olarak hazırlıyorum.


                                                

Yoğurt Tarifi :
*1 bardak günlük süt
*1 tatlı kaşığı yoğurt

-Sütü  tencereye alıp köpük köpük olana dek kaynatıyorum
-Ilınması için kenara alıp serçe parmağım ile kontrol ettiğimde yanmayacağım ısıya gelene kadar bekliyorum
-Ayrı bir kaba 2 tatlı kaşığı yoğurt alıp mini sos kepçem ile 2 ölçü süt ilave edip karıştırıyorum 
-Tencereme bu karışımı ilave edip tahta kaşık ile karıştırıp kapağını kapatıyorum
-Tenceremi havluya sarıp fırın içerisine koyuyorum
-4-5 saat kadar fırında bekletip buzdolabına yerleştiriyorum
-6 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra yoğurdum yenmeye hazır

***Yoğurdumuzu akşam hazırlıyorum genelde yatmadan buzdolabına alıyorum sabaha hazır oluyor



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder